"Zaddie Smith (23:28)" (2017) Tekening door Walter Roos

Niet Te Koop

Verkoper Walter Roos

Koop een print

Deze print is verkrijgbaar in verschillende maten.

US$ 45,42
US$ 64,88
US$ 118,95
Beoordelingen van klanten Uitstekend
Artiesten krijgen hun royalty's betaald voor elke verkoop

Verkoper Walter Roos

Schon aus dem Jahre 2017...aus meinem Portraitbuch,das ich langsam fülle... Zaddie Smith ist eine britische Schriftstellerin. Over dit kunstwerk: Classificatie, Technieken & Stijlen Conté [...]
Schon aus dem Jahre 2017...aus meinem Portraitbuch,das ich langsam fülle...
Zaddie Smith ist eine britische Schriftstellerin.

Verwante thema's

PortraitPromiSchriftstellerinTurbanAugen

Automatisch vertaald
Volgen
Walter Roos, geboren in 1958 in Neurenberg, woont en werkt momenteel in Duitsland. Al op jonge leeftijd werd hij beïnvloed door kunstmeesters als Renoir, Rodin, Leonardo da Vinci, Giorgione, Janssen, Dürer[...]

Walter Roos, geboren in 1958 in Neurenberg, woont en werkt momenteel in Duitsland. Al op jonge leeftijd werd hij beïnvloed door kunstmeesters als Renoir, Rodin, Leonardo da Vinci, Giorgione, Janssen, Dürer en Michelangelo, die zijn figuratieve tekenstijl diepgaand vormgaven. Roos maakt voornamelijk gebruik van potlood op karton en blinkt uit in het onderzoeken van menselijke vormen, in het bijzonder dat van het vrouwelijk lichaam, dat hij met opmerkelijke gevoeligheid en meesterschap tekent.

Na een initiële opleiding als steenhouwer en beeldhouwer in Neurenberg behaalde hij zijn graad in ontwerp dankzij een beurs van de Sigmund-Schuckert Foundation. Daarna vervolgde hij zijn studie gedurende twee semesters in communicatieontwerp aan de Hogeschool van Neurenberg voordat hij zich toelegde op beeldende kunst en schilderkunst. Van 1986 tot 1991 studeerde hij beeldende kunst en schilderkunst aan de voormalige kunstacademie van de Fachhochschule in Keulen.

Sinds 1991 werkt Walter Roos als zelfstandig kunstenaar. In mei 1998 richtte hij het Kunstforum "Artfusion" op in Euskirchen, nabij Keulen, een werkplaats, producentengalerij en vrije academie gewijd aan realistische schilderkunst. Helaas verwoestte een verwoestende overstroming in juli 2021 zijn atelier en ongeveer 700 van zijn werken.

Zijn eerste solotentoonstelling vond plaats in 1982 in Darmstadt, gevolgd door talrijke tentoonstellingen in heel Duitsland, vooral in de alternatieve kunstscene van Keulen en later in Euskirchen, waar hij tot de ramp in 2021 een permanente tentoonstelling in zijn atelier hield zijn nu aanwezig in privécollecties over de hele wereld.

Het werk van Walter Roos wordt gekenmerkt door een neonaturalistische verkenning van het menselijk lichaam en een diepe introspectie op de tijdelijkheid en de natuurlijke verschijning van de man, in het bijzonder die van de vrouw. Hij is een gepassioneerd tekenaar sinds zijn zestiende en is zijn tekenkunst blijven perfectioneren, waarbij hij "Nonfinito" of "Yohaku no bi" (de schoonheid van de lege ruimte in het Japans) als een onderscheidend kenmerk van zijn stijl heeft aangenomen.

Roos tekent al jaren graag op grijs of bruinachtig karton (Strathmore), waarvan de textuur en kleur een levendig en complementair contrast vormen met zijn tekentechniek. Deze ondersteuning maakt ook intensief gebruik van inkt mogelijk, wat hij verkiest boven gewone Oost-Indische inkt.

Bekijk meer van Walter Roos

Bekijk alle kunstwerken
Potlood op Karton | 11,9x8,6 in
US$ 548,2
Olie op Canvas | 23,6x19,7 in
US$ 1.187,96
Potlood op Karton | 7,9x5,9 in
US$ 349,66
Potlood op Karton | 11,9x8,6 in
US$ 548,2

Artmajeur

Ontvang onze nieuwsbrief voor kunstliefhebbers en verzamelaars